HPVVZC 23

Smalle Zaanse Selectie maatje te klein voor AZ

Dinsdagavond werd op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer de wedstrijd gespeeld tussen de Zaanse Selectie en de AZ O18, aangevuld met enkele spelers van Jong AZ. De spelers van de Zaanse Selectie waren tijdens de wedstrijden op de afgelopen FEBO Zaanstad Cup geselecteerd door enkele Zaanse voetbal coryfeeën. In eerste instantie was er een selectie van 19 spelers, maar helaas moesten er in een eerder stadium 4 spelers afhaken en daar kwamen deze week nog 2 afberichten bij. Pepijn Wouda van Fortuna Wormerveer (zat) werd op het laatste moment nog opgeroepen waardoor de Zaanse Selectie maar uit 14 spelers bestond.

Voor ruim 100 toeschouwers wist de selectie met zeer georganiseerd en gegroepeerd voetbal de talenten van AZ goed tegenstand te bieden. Er werden weinig kansen weggegeven en heel af en toe wist de ploeg er goed uit te komen, al was dat zonder uiteindelijk echt gevaarlijk te worden. Helaas liet de smalle selectie zich al na ruim 20 minuten voelen, toen de goed spelende linksback Mounir Raji geblesseerd uitviel. De gedwongen wissel betekende ook enkele mutaties in de opstelling, waardoor het weer zoeken was naar de juiste organisatie. AZ wist daar gretig gebruik van te maken en scoorde voor rust 3 keer. Waar de Zaanse selectie in de 1e helft nog goed tegenstand kon bieden, was daar in de 2e helft geen sprake meer van. Mede door vermoeidheid werden de ruimtes te groot, waar het in de 2e helft ook goed spelende AZ optimaal van profiteerde en nog 6 maal scoorde. De talenten gingen nog fanatiek op zoek naar de dubbele cijfers, maar dat kon de Zaanse Selectie nog voorkomen.

Eén van de betere spelers aan de kant van de Zaanse Selectie was centrum verdediger Joel Riedewald, die ondanks de 9-0 nederlaag genoten had van de avond. “De eerste helft ging het nog redelijk goed, maar in de 2e helft was op een gegeven moment geen houden meer aan. Toch zijn wij er ook een paar keer goed uitgekomen en waren we in de 2e helft zelfs nog dicht bij een doelpunt.”

Net als Joel vond de pas 20-jarige Stan Luttikhuizen, die in de 2e helft op doel stond het een geweldige ervaring om deze wedstrijd te spelen. “Er was redelijk veel publiek op de wedstrijd afgekomen en we speelden uiteraard op een prachtig complex. Ik keep nog maar 4 jaar, dus dat ik geselecteerd was, was al een speciaal moment. Ondanks de uitslag en de 6 tegendoelpunten heb ik dan ook een mooie avond beleefd”

De begeleiders van de Zaanse Selectie Edwin Vork en Floor Buma konden hun spelers in ieder geval niets verwijten, aangezien ze tot het einde alles gegeven hadden. “Het is jammer dat we met zo veel blessures te maken hadden, waardoor we maar 14 spelers hadden. Zelfs onze fysio Timo Stam heeft de 2e helft meegedaan. Het valt de jongens te prijzen dat ze ook in de 2e helft bleven gaan en niet hun koppie lieten hangen. Ze wilden en probeerden zelfs AZ soms ook onder druk te zetten, ook al geef je daar (nog) meer ruimte mee weg. Dat zegt veel over hun positieve (wedstrijd)instelling en dat ze de drang hadden het maximale uit deze wedstrijd te willen halen. Zoals de jongens zelf al aangaven, was het evengoed weer een mooie ervaring voor ze.”

Begeleiding: Edwin Vork (trainer); Floor Buma (trainer); Ed Kuijper (coach)

opstelling 1e helft: Roy Wigman (WSV’30); Jarno Jansen (zvv Zaandijk); Joel Riedewald (Fortuna W.); Thijs Hesp (SVA); Mounir Raji (ZVC’22) (25.Pepijn Wouda (Fortuna W. zat); Jeremy Veerman (Fortuna W. zat); Stijn Stam (Fortuna W.); Syb Visser (Sp.Krommenie); Sietse den Haring (KFC); Sebbe Davids (SVA) Julian Gosman (WSV’30 zat)
wissels 2e helft: Stan Luttikhuizen (Blauw Wit W); Falssal Ouazane (ZVC’22); Timo Stam (Fysio / Fortuna W zat)

Afwezig: Justin Valk (KFC); Kanyou Westenburg (Fortuna W); Perry Plugge (SVA); Huub Heinen (WSV’30 zat); Dani Moraal (KFC); Michael Kriek (SVA)