Ledsvoetbal Cup

Voor het derde jaar organiseert Voetbal Varia de Ledsvoetbal Cup. Dit seizoen wordt het toernooi voor de eerste keer óók voor teams van de O11 en O12 georganiseerd

De Ledsvoetbal Cup is een teamactiviteit in toernooivorm dat gespeeld wordt in het donker, waarbij alleen het speelveld, de bal en de hesjes verlicht zijn. Er wordt gespeeld met 1 keeper en 5 spelers.

De geplande speeldagen zijn zaterdag 16 december 2023 voor de O11 en O12 en zaterdag 13 januari 2024 voor de O08, O09 en O10, Beide dagen wordt er op het complex van KFC in Koog aan de Zaan gespeeld.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er in de verschillende leeftijdscategorieën in principe poules gemaakt van 4 teams. Inschrijving voor 16 december en 13 januari is gesloten.

Het definitieve speelschema zal pas later via Tournify bekend gemaakt worden, maar de wedstrijden in een poule zullen gespeeld worden in een tijdsblok van ongeveer totaal 60 – 90 minuten. Het eerste blok zal op zijn vroegst rond 17.00 uur beginnen en het laatste blok zal ongeveer 21.00 uur afgelopen zijn. De jongste teams zullen zo veel mogelijk als eerste in actie komen. 

Bij het toernooi staat sportiviteit en plezier op de eerste plaats, dus de teams worden zo gelijkwaardig mogelijk ingedeeld en na afloop is er voor elke speler een herinnering. Er worden géén uitslagen bijgehouden dus er is géén prijsuitreiking

Tijdens de wedstrijden is de kantine inclusief keuken geopend. Er wordt gespeeld op kunstgras, mocht door de weersomstandigheden het toernooi niet door kunnen gaan dan wordt er in eerste instantie naar een alternatieve datum gezocht.