HPVVZC 23

Leerzame en onvergetelijke avond voor Zaanse selectievrouwen

De beste speelsters van de afgelopen FEBO Zaanstad Cup trokken gisteravond ten strijde tegen de vrouwen van eredivisionist Telstar in het 711 stadion. Voor de Zaanse vrouwen was het, net als voorgaande jaren, een leerzame en prachtige ervaring. De wedstrijd speelde zich vanzelfsprekend vooral af op de helft van de Zaansen maar zo af en toe werd er ook behoorlijk tegenpartij geboden met enkele kansen tot gevolg. Tel daarbij het sterke keeperswerk op van Nolita van Nieuwpoort (WSV’30) en Wieske Jongens (KFC) die respectievelijk de eerste en tweede helft het doel verdedigden waardoor het talrijke publiek ondanks de 8-0 nederlaag een vermakelijk potje zagen.

De Zaanse selectie wordt ieder jaar tijdens de FEBO Zaanstad Cup samengesteld door een groep oud-spelers/speelsters o.l.v. oud Nederlands elftal speelster Miranda Noom. Het gekozen team wordt daarna begeleid en getraind door Martine Meurs-Van Pelt (ook ex-international) en Rene Oomen. Martine: ‘Het ging alweer een stuk beter dan vorig jaar. Als je in ogenschouw neemt dat deze meiden slechts 1x hebben samengespeeld dan vind ik het een bijzondere prestatie. Telstar 1 speelde met het voltallig 1e team. Mijn ambitie zou zijn om de meest talentvolle speelster uit de Zaanstreek vaker bij elkaar te laten komen om te trainen en af en toe een wedstrijd te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat dat het niveau van het Zaanse vrouwenvoetbal ten goede komt. Misschien moeten we daar nog maar eens met organisator SportsGen over verder praten.’

Selectie: Nolita van Nieuwpoort (WSV’30); Romy van den Broek (vv Assendelft); Damla Burak (zvv Zaandijk); Rianne van der Veen (KFC); Lana Olij (WSV’30); Tessa Wilbrink (WSV’30); Puck Brouwer (WSV’30); Amber Tania (zvv Zaandijk); Wieske Jongens (KFC); Gaby Hondebrink (zvv Zaandijk); Michelle dos reis Pereira (Hercules Zaandam); Nomi Veldt (WSV’30); Donna Veldt (WSV’30); Betül Kurt (zvv Zaandijk); Yvanka de Reus (WSV’30); Jaden Thijm (WSV’30)

Foto Telstar
Tekst Ed Kuijper


Laatste Zaanstad Cup 2023 publicaties