ClubsHPKnollendam

De Maandag Ochtend Ploeg van vv Knollendam

Deze week alweer deel 11 van de rubriek “In de Schijnwerpers” waarin de Maandag Ochtend Ploeg (MOP) van vv Knollendam centraal staat. 

Elke maandag ochtend komt er een groepje vrijwilligers bij vv Knollendam bij elkaar om de de nodige klus- en schoonmaak-werkzaamheden te verrichten rondom het veld en in de kantine. De groep bestaat uit maximaal 10 vrijwilligers met iedereen zijn eigen takenpakket. De meesten, speciaal voor deze rubriek gehuld in de rode MOP-trui, zijn ondanks de corona maatregelen ook maandag gewoon aanwezig. Ook al is er nu veel minder te doen en is vooral de beleving van het sociale gedeelte een stuk anders. Normaal zit je met z’n allen gezellig aan één tafel koffie te drinken en het (voetbal)weekend te bespreken. Uiteraard maken we er evengoed het beste van en is het nog steeds gezellig, maar toch ben je constant bezig rekening te houden met de 1,5 meter. Alleen daarom is al te hopen dat de maatregelen straks snel versoepeld kunnen worden. 

95 jaar
Ondanks dat hij maandag niet aanwezig is, toch een speciale vermelding voor de 95-jarige Klaas Bankerssen, die vlak tegenover het complex van vv Knollendam woont. Tot een paar jaar terug zelfs nog “gewoon” actief bij de MOP. Nu komt hij af en toe nog op maandag langs voor de koffie, maar normaal als er gevoetbald wordt ,is het Klaas Bankerssen die nog steeds de vlaggen rondom het veld ophangt en neerhaalt.

Tennis
vv Knollendam is een omni-vereniging en beschikt naast een voetbalveld ook over een tennisbaan en een jeu de boules banen, Er is zelfs voor een korte periode geprobeerd om ook beach-volleybal aan te bieden op het complex. Aad Stam: “Wij zijn verantwoordelijk voor het gehele complex dus onderhouden we ook de tennisbaan en de jeu de boules banen. De banen worden regelmatig geborsteld en de groene omheining wordt meerdere keren per jaar bijgewerkt.” En soms bewandelt een vrijwilliger dan ook de omgekeerde weg. Gerard Houthuijzen had in eerste instantie niet zo veel op met voetbal, maar hij speelde wel tennis bij vv Knollendam. Toen hij regelmatig zag dat de MOP de tennisbaan en omheining bijhield, heeft hij zich uiteindelijk aangemeld bij groep om ook te komen helpen. En nu doet hij inmiddels al meerdere jaren allerlei klusjes op het gehele complex van vv Knollendam.

Nieuwsbrief
vv Knollenam beschikt ook nog over een heuse Pers en Propaganda Commissie, bestaande uit Bart van der Laan en Car Husslage. Zij zijn oa verantwoordelijk voor de nieuwsbrief KnolKnal van vv Knollendam, die soms zelfs meerdere keren per week wordt uitgebracht. De nieuwsbrief, die af en toe ook lokale gebeurtenissen meepikt, wordt niet alleen graag gelezen door de Knollendammers maar haalt zelfs ook regelmatig de lokale digitale media. Ook wordt er gedacht aan de (vv) Knollendam-volgers die de digitale versie niet kunnen ontvangen. Elke maandag wordt er ook een papieren-versie van de Nieuwsbrief gemaakt en bezorgd, zodat iedereen het nieuws kan blijven volgen.  

Waardering
Jaap Leegwater is misschien toch enigszins de drijvende kracht achter de MOP. Knollendam is met momenteel 4 senioren teams een kleine club en misschien wel daarom gaan we heel verstandig om met onze financiën. We plannen en sparen voor grotere investeringen en we doen in principe alles zelfstandig. En dan kan het gaan om het opknappen van de kleedkamers en raamkozijnen tot aan de aanschaf van een nieuwe wasmachine voor het washok. Ook krijgt de MOP elk seizoen een budget vanuit de club, waarmee ze diverse activiteiten kunnen organiseren. Zo wordt er er bijna elk jaar wel een, inmiddels legendarisch, boottocht in combinatie met een etentje georganiseerd. Ook met kerst wordt er voor iedereen een kerstpakket geregeld en afgelopen maandag had Jaap Leegwater weer voor iedereen een Paasbrood klaar gelegd. En zo wordt er niet alleen goed voor het complex gezorgd maar ook voor gouden MOPpers…


Laatste Knollendam publicaties