BWClubsHP

De Maandagploeg van Blauw Wit W.

In deel 12 van de rubriek “In de Schijnwerpers” staat de Maandagploeg van Blauw Wit W. centraal. 

Elke week komt er een groep vrijwilligers bij Blauw Wit W. meerdere dagen per week bij elkaar om de de nodige klus- en schoonmaak-werkzaamheden te verrichten rondom de velden en in de kantine. De groep vrijwilligers bij Blauw Wit W. bestaat op dit moment uit maximaal 15 heren en dames. Op maandag komt de grootste ploeg bij elkaar, ook omdat dan de meeste klussen moeten worden gedaan. De groep is dan tot ongeveer 15.00 actief en tussen de middag wordt er dan ook een lunch voor iedereen verzorgd. De vrijdagochtend staat dan (normaal gesproken) in teken van de wedstrijden op zaterdag. De kleedkamers worden dan nog een keer nagelopen en eventueel schoongemaakt en de belijningen op de velden worden (extra) aangebracht. 

“Smurfen” 
Enne van der Schaaf: “maandag is bij ons in principe de drukste dag. We hebben een heel mooi complex met heel veel groen er om heen, maar dat betekent wekelijks wel veel onderhoud en/of opruimwerk. Daarnaast maken we kantine en keuken schoon en wassen we op maandag alle tenues van de zes heren en twee dames senioren teams. En uiteraard zijn er altijd klusjes die er tussendoor komen. Zo is Wim Renaud weer bezig met de elektra kabel naar het gravel veldje te repareren en is Ynze Hempenius bezig de wortels uit het kunstgras veld van de Mini Arena voor de allerjongste jeugd te verwijderen.” Ynze Hempenius: “we hebben onlangs lekkage gehad, precies onder het veld. Daardoor zijn er allerlei wortels omhoog geschoten die we nu moeten weghalen. Het is even een klusje maar zeker de moeite waard, want er is niets mooier dan die kleine “smurfen” met elkaar weer te zien kunnen trainen en voetballen op dit veld.” 

Trainingsveld
Maar niet alleen de Maandagploeg is zeer actief, ook wordt er tegelijkertijd groot onderhoud aan het C-veld gepleegd. Het hele veld is omgeploegd en uiteindelijk zullen er nat als op A-veld en B-veld ook besproeiingsinstallaties geïntegreerd worden in het veld. Dat zal de Maandagploeg uiteindelijk weer veel werk gaan schelen, aangezien er nu steeds buizen op het veld gelegd en verplaatst moesten worden als het veld besproeid moest worden. Enne van der Schaaf: “We zijn op tijd begonnen met het veld, want we willen wel zeker zijn dat het veld in augustus weer volop gebruikt kan worden voor de trainingen. Meestal gebruiken we de eerste maanden in het seizoen dit veld om te trainen, voordat we volledig gebruik maken van het (trainings)veld waar wel verlichting aanwezig is. Op deze manier proberen we het (trainings)veld toch enigszins te sparen en zo lang mogelijk in goede staat te houden.”  

Nieuwe bestuurskamer
De club heeft sinds ongeveer een  jaar een nieuw hoofdbestuur met voornamelijk jonge bestuurders (lees hier) en dat brengt volgens Enne van der Schaaf toch weer nieuwe impulsen binnen de club. “Ze zijn heel actief en ook qua (duurzaam)verbouwen hebben ze veel ideeën. De Maandagploeg is in principe verantwoordelijk voor het klein onderhoud, de groen voorziening en de schoonmaak werkzaamheden. Grotere projecten gaat dan in overleg met het hoofdbestuur en de opstalcommissie en daar helpen we dan ook graag in mee. In de laatste periode is er bijna overal LED verlichting aangebracht en nu zijn we druk bezig met de (oude) bestuurskamers. De vroegere bestuurskamer wordt opgeknapt en gaat ook weer gebruikt worden als bestuurskamer. De “huidige” bestuurskamer wordt ook verbouwd en zal onder andere de trainers de mogelijkheid gaan bieden om hun teambesprekingen te houden voor de wedstrijden.” 

Sociale contacten
Net als bij de andere werkersploegen is ook bij Blauw Wit het sociale aspect heel belangrijk binnen de Maandagploeg. Enne van der Schaaf: “Vooral nu in deze periode dat er toch minder mogelijk is, is het altijd wel gezellig om meerdere keren in de week bij elkaar te kunnen komen. En al zal misschien niet iedereen altijd een goed beeld hebben wat er doordeweeks achter de schermen allemaal gebeurd, we voelen en krijgen de waardering binnen de club en ook weer van dit hoofdbestuur. Met de feestdagen wordt er voor iedereen een kerstpakket geregeld en één keer per jaar worden we samen met de partners uitgenodigd voor een gezellige vanavond bij de club. Het tekent hoe we binnen deze familie-club met elkaar om gaan en dat maakt het elke keer weer prettig (samen) “werken”..”

Laatste Blauw Wit W publicaties