HPLedsvoetbal 2324VV

Ledsvoetbal Cup (O11-O12) zeer geslaagd!

Zaterdagavond stond de eerste Voetbal Varia Ledsvoetbal Cup van dit seizoen op het programma. Op het complex van gastheer KFC – Koog aan de Zaan kwamen er in totaal 24 teams van 15 verschillende clubs in actie op het spectaculaire teamuitje in toernooivorm. 

De O11 en O12 teams uit de Zaanstreek, Heerhugowaard, De Meern, Purmerend en Castricum kwamen in 3 verschillende blokken in actie. Op het moment dat het goed donker werd, startte het eerste blok rond 17.00 uur en het laatste blok was om 21.30 uur afgelopen. Elk team was zo gelijkwaardig mogelijk ingedeeld en speelde meerdere wedstrijdjes, waarbij alleen het speelveld, de shirts en de bal waren verlicht.

Het was voor de spelertjes vooral even wennen om te voetballen in het donker, waarbij tactiek en techniek bijna geen rol meer speelden. Het leverde (daarom) veel leuke en sportieve wedstrijden op met veel enthousiasme en doelpunten. Het vele publiek langs de velden konden dan ook volop genieten, ondanks dat het misschien niet altijd evengoed te volgen was. Aangezien de Ledsvoetbal Cup voor plezier en sportiviteit staat, werden er geen standen bijgehouden, maar was er wel voor iedereen een mooie medaille.

Gezien de vele positieve reacties kan er in ieder geval teruggekeken worden op een zeer geslaagde avond! Voetbal Varia wil dan ook tot slot alle begeleiders en spelers bedanken voor de sportiviteit, Ledsvoetbal! voor de samenwerking, Ilse Krokké voor alle hulp en KFC voor de medewerking en gastvrijheid.

De 2e avond van de Ledsvoetbal Cup staat gepland voor zaterdag 13 januari, maar is dan voor teams van de o08, o09 en o10. Er hebben zich inmiddels 30 teams opgegeven, er is nog plaats voor 2 teams bij de O10.

Foto’s: Voetbal Varia, Peter Woud, Saenden 11.1, Rood Wit 11.1, Zaandijk 12.1
Filmpjes: Voetbal Varia


Laatste Ledsvoetbal Cup 2023/24 publicaties