ClubsHPJisp

De Werkersploeg van vv Jisp

In deel 16 van de rubriek “In de Schijnwerpers” staat de Werkersploeg van vv Jisp centraal. 

Door de corona is de werkersploeg van vv Jisp inmiddels al een lange periode niet bij elkaar geweest. Uiteraard zijn er tussentijds wel enige kleine klusjes gedaan op het complex, maar dan niet in groepsverband zoals zij gewend waren. Speciaal voor het bezoek van Voetbal Varia had Jan Koene iedereen bij elkaar geroepen om toch weer samen te komen bij de club. Net als “normaal” werd de ochtend begonnen met eerst koffie en werden de laatste nieuwtjes van het dorp en de club uitvoerig besproken. Ondanks dat sommigen langere tijd dus niet aanwezig waren geweest, bleek de betrokkenheid bij de club zeker niet minder groot geworden en werden de laatste ontwikkelingen bij de senioren en de jeugdafdeling met veel interesse gedeeld. 

Goed verzorgd
Jan Koene: “Normaal komen we elke donderdagochtend met 7 man bij elkaar om diverse kluswerkzaamheden te verrichten op het complex. We proberen daarbij zoveel mogelijk klussen zelf te doen, maar uiteraard ontkomen we er niet aan om sommige klussen uit te moeten besteden. In principe proberen we alles zo snel mogelijk te repareren of te vervangen als dat nodig is. Het complex is dan misschien wat ouder, het ligt er goed verzorgd bij. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de groen voorziening op het complex. Rondom het complex staan meerdere bomen die we steeds snoeien en ook de randen van de velden houden we zelf bij. De velden zelf worden dan weer vanuit de gemeente bijgehouden.”

Maandag
Jan Kok : “Naast dat we op donderdag allemaal aanwezig zijn, zijn we met drie man ook op de maandagochtend aanwezig. We richten ons dan vooral op de schoonmaakwerkzaamheden van de kantine en de kleedkamers. Na een weekend vol met wedstrijden is het altijd wel nodig om alles (nogmaals) grondig aan te pakken. Aangezien er doordeweeks dan ook nog soms gebruik wordt gemaakt van de kantine of de kleedkamers, lopen we dan op donderdagochtend altijd eerst alles nog even na, voordat we samen met de anderen de verschillende klusjes op en rondom het complex gaan aanpakken.” 

Weer beginnen
Nu iedereen weer samen is op het complex, kunnen sommigen het niet nalaten om meteen te beginnen met wat lichte opruim- en herstelwerk. Er wordt dan ook onderling afgesproken om vanaf volgende week weer wekelijks bij elkaar te komen en de werkzaamheden op te pakken, want inmiddels hebben de klusjes zich toch enigszins opgestapeld. Zo moeten binnenkort de doelnetten er uit gehaald worden, de groenvoorziening bijgewerkt worden voordat de wildgroei het overneemt en moet het ballennet door slijtage gerepareerd worden. Tanis Heijkamp: “ook staan er vier reclame borden op ons te wachten, die rondom het A-veld opgehangen moeten worden. Daar kunnen we als club wel trots op zijn, dat in deze tijd van corona er toch weer bedrijven zijn die de club vv Jisp een warm hart toe dragen en de club willen ondersteunen.” 

Nieuwe vrijwilligers
Jan Koene tot slot: “We zijn vast niet de enige werkersgroep in de Zaanstreek die te maken heeft met een (dreigende) onderbezetting. Dus ik hoop echt dat er binnen de clubs of vanuit de omgeving,  gepensioneerden of mensen met nog enige vrije tijd zich komen aanmelden om de werkersgroepen te komen versterken. Je hoeft daarbij niet eens een directe binding met de club te hebben of handig in het klussen te zijn. Er is voor iedereen altijd wel iets te doen. Tanis Heijkamp vult aan: ” het is niet alleen heel gezellig, maar het voelt ook alsof ik iets terug kan doen voor de club en zelfs voor de gemeenschap. Ik kijk er dan ook altijd weer naar uit om wekelijks bij de club aan de gang te gaan, dus het is zeker aan te raden om ook onderdeel te worden van een werkersgroep.”