HPKNVB

Alle O18 en O19 competities worden samengevoegd

Met ingang van het seizoen 2024/’25 worden de JO18 en JO19 competities samengevoegd in één JO19 competitie. In deze competitie zullen spelers van twee geboortejaren spelen en wordt een competitie voor JO18-teams vanaf het komende seizoen dus niet meer opgenomen in het aanbod.

De KNVB is ervan overtuigd dat het spelplezier door deze maatregel wordt vergroot. Door het samenvoegen van de competities worden de wedstrijden gelijkwaardiger. Clubs krijgen immers de mogelijkheid om spelers van zeventien en achttien jaar meer op niveau te selecteren. Ook komen er in totaal meer teams waaruit de competitiepoules kunnen worden samengesteld. Dit zorgt voor een betere landelijke dekking in het totale aanbod van teams. Hierdoor kan er bij de indeling meer rekening worden gehouden met spelniveau en zullen reisafstanden over het algemeen iets korter worden.   

Ook is de KNVB van mening dat deze beslissing de ontwikkeling van jonge voetballers bevordert. Zeventienjarigen zullen het moeten opnemen tegen iets oudere voetballers. Daarmee bereiden ze zich alvast voor op het seniorenvoetbal. Daarnaast wordt de lijn JO17-JO19-O21-O23 een logische, met steeds twee geboortejaren in een competitie. Dit kan ook, omdat na de JO17 de fysieke verschillen tussen spelers waar een geboortejaar tussen zit, steeds minder groot worden.  

Ten slotte zorgt het samenvoegen van de JO18 en JO19 competities ervoor dat we de junioren voetbalpiramide in één seizoen toekomstbestendig maken. Eerder was al het besluit genomen om de JO18 en JO19 competities in de divisies samen te voegen.

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB)


Mis de komende periode geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Laatste KNVB publicaties