HPLedsvoetbal 2324VV

Voetbal Varia Ledsvoetbal Cup (O08-O10) groot succes!

Zaterdagavond stond de tweede Voetbal Varia Ledsvoetbal Cup van dit seizoen op het programma. Nadat in december al 24 teams op het complex van KFC – Koog aan de Zaan in actie kwamen, beleefde dit keer 30 teams van 12 verschillende clubs een spectaculair teamuitje in toernooivorm. 

Teams uit de Zaanstreek, Heemskerk, Beverwijk, Purmerend en Castricum kwamen zaterdag in 4 verschillende blokken in actie. Elk team was zo gelijkwaardig mogelijk ingedeeld en speelde meerdere wedstrijdjes, waarbij alleen het speelveld, de shirts en de bal waren verlicht. Vanaf 17.10 uur werd er op 4 veldjes gevoetbald en de laatste wedstrijdjes waren rond 21.30 uur afgelopen.

Het was voor de begeleiders, spelertjes maar ook de toeschouwers vooral even wennen om het spel in het donker (überhaupt) te kunnen volgen. Tactische aanwijzingen hadden geen nut, de vrije man vinden was opeens (nog) een stuk lastiger en wie er nou eigenlijk had gescoord was van de zijkant (bijna) niet te zien. Ondanks alles werd er door iedereen volop genoten van de unieke ervaring en het vele plezier bij de spelertjes. Aangezien de Voetbal Varia Ledsvoetbal Cup staat voor plezier en sportiviteit, werden er geen standen bijgehouden en was er voor iedereen een mooie medaille.

Na afloop waren er weer vele positieve reacties van de begeleiders, spelers en ouders. De organisatie kan dan ook spreken van 2 zeer geslaagde edities en kijkt nu al uit naar de Voetbal Varia Ledsvoetbal Cup van volgend jaar!

Tot slot wil Voetbal Varia alle deelnemende teams bedanken voor de sportiviteit, Ledsvoetbal! voor de samenwerking, Ilse Krokké voor alle hulp en KFC voor de medewerking en gastvrijheid.

Foto’s: Zaandijk 10.2; Saenden 9.1; WSV’30 10.1, Sporting Krommenie 9.5, Zaandijk 8.2, Huizen 9.1, Sporting Krommenie 9.4, KFC 9.1, KFC 9.1/2, Zaandijk 9.1, Hercules 8.1, KFC 10.3, Purmersteijn 10.4, Voetbal Varia
Filmpjes: Voetbal Varia


Laatste Ledsvoetbal Cup 2023/24 publicaties