HPKNVB

Vastspeelregeling spelers wordt actueel

Mis geen updates en volg Voetbal Varia op haar nieuwe social media kanalen:

De competitie is zo goed als op de helft, dus ook de vastspeelregeling worden voor veel spelers/teams langzaamaan actueel. Hieronder nogmaals de informatie met betrekking tot deze regeling en ook een infographic die eventueel met de trainers, teammanagers en spelers van jouw club gedeeld kan worden.

In de infographic hieronder zijn de regels over de inzet van spelers in beeld gebracht. Klik hier voor de volledige informatie over dit onderwerp. Let op: de regels zelf zijn met ingang dit seizoen NIET gewijzigd.

Klik hier voor de infographic

Tellen van wedstrijden
Om te bepalen of een speler speelgerechtigd is, is het nauwkeurig tellen van wedstrijden van belang. Bij de telling van wedstrijden gaat het alleen om de wedstrijden waaraan de speler daadwerkelijk heeft deelgenomen. Als een speler op het wedstrijdformulier is vermeld, maar alleen op de bank heeft gezeten, dan wordt de wedstrijd niet meegeteld.

Een wedstrijd die niet is of kon worden uitgespeeld, en waarvan op een later moment het restant wordt gespeeld, wordt als 1 (gespeelde) wedstrijd geteld. Ongeacht of je hebt deelgenomen aan alleen de oorspronkelijke wedstrijd, het restant van de wedstrijd of aan zowel de oorspronkelijke wedstrijd als het restant daarvan, wordt dit dus als 1 wedstrijd geteld.

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB)

Mis geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief


Laatste publicaties KNVB