HPKNVB

7 februari KNVB webinar: “Anders kijken, meer vrijwilligers”

Mis geen updates en volg Voetbal Varia op haar nieuwe social media kanalen:

Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders liggen. Dat komt omdat de cultuur en het werven van vrijwilligers vaak nog vooral op mannen gericht zijn. Dat is zonde, want de meeste verenigingen kunnen extra vrijwilligers goed gebruiken. Tijdens het webinar ‘Anders kijken, meer vrijwilligers’ op woensdag 7 februari om 19.30 leer je meer over hoe je als club die andere helft van het vrijwilligerspotentieel beter kunt bereiken.

Vrijwilligers vormen de basis van het unieke en rijke voetballandschap in Nederland. Zonder hen geen vereniging, een vereniging als sportief en sociaal netwerk. Een soort tweede thuis. Mensen zijn over het algemeen heel erg bereid om zich in te zetten voor dat tweede thuis. Maar dan moeten ze wel op de juiste manier benaderd worden.

‘Welke vader wil vanavond de training overnemen?’ Dikke kans dat geen enkele moeder in de teamappgroep zegt: ik doe het wel. Of: ‘Wie van de JO19 wil zaterdag de JO13 fluiten?’ Daarmee wordt iedereen van de MO17 en MO20 bij voorbaat uitgesloten. Meiden worden vaak niet eens gevraagd, omdat verwacht wordt dat ze het toch niet durven. Terwijl de meesten, met iets meer uitleg van tevoren, dat prima kunnen en willen. Maar misschien gaan ze de eerste keer wel liever met z’n tweeën op pad.

De drijfveren en ervaren drempels zijn bij de meeste vrouwen anders dan bij mannen. Tijd dus voor een aanpak op maat! Tijdens het webinar doorlopen we alle stappen van het programma ‘meer vrouwen in voetbal’ om zo voor iedere vereniging uit te werken hoe je meiden en vrouwen kunt binden, begeleiden en behouden als vrijwilliger. Je leert waar de overeenkomsten zitten met jongens en mannen, maar ook welke motivaties, drijfveren en drempels expliciet gelden voor meiden en vrouwen.

Webinar ‘Anders kijken, meer vrijwilligers’
Wanneer: woensdag 7 februari 2024
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: online (link volgt automatisch direct na aanmelding)

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB)

Mis geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief


Laatste publicaties KNVB