HPKNVB

Terugbetaling tegemoetkoming energiekosten

Volg Voetbal Varia ook op Social Media


De Regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) was een tijdelijke maatregel om de sterke stijging van de energieprijzen op te vangen. Ook voetbalclubs hebben gebruik gemaakt van de regeling. In 2023 daalden de prijzen van gas en elektriciteit aanzienlijk, waardoor meerdere organisaties (een deel) van het voorgeschoten bedrag terug moeten betalen.

De subsidie kon worden aangevraagd voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. In totaal werden er 10.864 aanvragen ingediend. Sport en recreatie staat op nummer 2 in de top vijf sectoren die TEK hebben aangevraagd. In totaal gaat het om 1.624 aanvragen.

Terugbetalingen
69% van de aanvragers moet een deel van het voorschot terugbetalen en 26% moet het voorschot geheel terugbetalen. De minister laat weten dat het voorschotpercentage is aangepast van 60% naar 35%, om terugbetalingsrisico’s te verkleinen. Daarnaast heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in brieven aan TEK-ontvangers vermeld dat het definitieve subsidiebedrag lager kan uitvallen, afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijzen in 2023.

Mogelijkheden terugbetaling
De RVO begrijpt dat terugbetalen van de TEK-subsidie erg lastig kan zijn. Via de website van de Rijksdienst kunnen clubs een terugbetalingsregeling van twee tot drie jaar aanvragen. Hierover wordt geen rente gerekend. Wanneer dat niet voldoende is, zijn in overleg maatwerkoplossingen mogelijk. Bedragen onder de € 500 hoeven niet te worden terugbetaald.

Heb je vragen of opmerkingen over een terugbetaling van de TEK? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur en/of met de RVO.

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en P/D regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB)

Mis geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Naar alle publicaties KNVB