HPKNVB

Promotie / degradatie regeling Hoofdklasse JO13 t/m JO19

De promotie/degradatieregeling voor de Hoofdklasse jeugd (JO13-JO19) is gepubliceerd. Vanwege het aantal beschikbare plaatsen in de Divisies promoveren niet alle kampioenen uit de Hoofdklasse. Voor een aantal leeftijdscategorieën geldt dat enkel de beste kampioenen op basis van het gemiddeld puntenaantal promoveren.

Teams die in de eerste fase nog in de eerste klasse speelden, kunnen na de tweede fase promoveren naar de Divisie. Teams met één of meer dispensatiespelers zijn echter uitgesloten van promotie naar de Divisie, met uitzondering van biologische dispensatie. Als een team met dispensatiespelers eindigt op een plaats die recht geeft op promotie, dan zal het eerstvolgende team zonder dispensatiespelers in de eindrangschikking die promotieplaats overnemen.

Er vindt twee keer per seizoen promotie/degradatie plaats vanuit de Hoofdklasse naar de bovenliggende Divisie en andersom: na afloop van de winterstop (na de tweede fase van de hoofdklasse) en na de zomerstop. De promotie/degradatieregeling Hoofdklasse jeugd richting de competitie die start aan het begin van seizoen 2024/’25, wordt binnenkort gepubliceerd. Tegen die tijd is duidelijk hoe de jeugdcompetities er vanaf seizoen 2024/’25 uit gaan zien.

Klik hier voor nieuwe promotie / degradatie regeling (de alinea’s met hoofdklassen zijn aangepast tov eerder dit seizoen)

Klik hier voor alle promotie / degradatie regelingen seizoen 2023/24

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB)


Mis de komende periode geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Laatste KNVB publicaties