HPKNVB

Niemand buitenspel! Ook als er even geen geld is

Deze week maakte KFC bekend dat ze voor haar leden een Financieel Contactpersoon hebben aangesteld in het kader van het programma Niemand Buitenspel. Voor 1 op de 11 kinderen is voetballen niet vanzelfsprekend door financiële moeilijkheden thuis. Daarom hebben de KNVB en ING het programma ‘Niemand Buitenspel’ geïntroduceerd. Inmiddels doen al 275 amateurverenigingen mee aan het programma.

Door geldzorgen kan de contributie van de voetbalclub één van de kosten zijn die niet meer betaald kunnen worden. Terwijl blijven sporten in moeilijke tijden juist éxtra belangrijk is. Vaak zijn er lokale en landelijke voorzieningen die het mogelijk te maken om te blijven voetballen. Of ermee te beginnen.

Handen ineen
ING, KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) hebben daarom de handen ineengeslagen om via het programma ‘Niemand Buitenspel’ de mensen op de mogelijkheden tot ondersteuning te wijzen.

Hoe werkt het?
Via een gratis online training leidt ING mensen op tot Financieel Contactpersoon. Deze staat dicht bij de leden en kan hen die het nodig hebben, begeleiden bij de ondersteuning van de contributiebetaling. Zo kan een kind blijven voetballen en behoudt de vereniging een lid. En niet alleen dat, ook voor nieuwe leden wordt de drempel om lid te worden van de voetbalvereniging verlaagd dankzij de kennis en hulp van de Financieel Contactpersoon. 

275 verenigingen
Naast de 275 verenigingen die zich inmiddels hebben aangesloten zijn er 200 vrijwilligers werkzaam als Financieel Contactpersoon binnen hun vereniging. Wil je meer informatie en/of jouw vereniging aanmelden, dan kan dat via deze link bij de ING. Je ontvangt na aanmelding – naast meer informatie over het programma – kosteloos een communicatiepakket bestaande uit posters en tafelkaarten.

Voor (nieuwe) leden
Indien jouw club (nog) niet is aangesloten of (nog) geen financieel contactpersoon heeft, kunnen leden ook via deze link meer informatie over eventuele regelingen opvragen. Ook als je nog niet aangesloten bent bij een club, maar wel heel graag wil gaan voetballen, kun je via die link meer informatie opvragen. 

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24

(bron KNVB)


Mis de komende periode geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Laatste KNVB publicaties