HPKNVB

KNVB wil Walking Football stimuleren

Mis geen updates en volg Voetbal Varia op haar nieuwe social media kanalen:

KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds slaan in 2024 de handen ineen om via Walking Football op lokaal niveau 65-plussers op een sportieve wijze bij elkaar te brengen en sociaal contact te bevorderen. Hierin werken KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds samen met het Nationaal Ouderenfonds. In deze samenwerking worden o.a. 12 verenigingen intensief begeleid om Walking Football op te zetten en wordt er landelijk aandacht gegeven aan de voetbalvorm die senioren bij elkaar brengt op het veld en daarbuiten.

Verenigingen die aan de slag willen met Walking Football kunnen tot 1 maart een aanvraag indienen bij de KNVB om in aanspraak te komen voor de ondersteuning.

Klik hier voor de voorwaarden verenigingen Walking Football
Klik hier voor de Walking Football Starterspakket


Klik hier om het aanvraagformulier in te vullen

FC Mooiste Contact
In Nederland groeit het probleem van eenzaamheid, dat niet alleen ouderen treft, maar diverse leeftijdsgroepen in de samenleving. Volgens recente cijfers is het percentage eenzame volwassenen sinds 2012 gestegen van 39% naar 49%, terwijl het bij 75-plussers zelfs boven de 50% uitkomt. Eenzaamheid kan verschillende oorzaken hebben, een ziekte, een handicap of bijvoorbeeld het wegvallen van een partner.

Met de verbindende kracht van het voetbal en het grootste sociale netwerk van Nederland, gaan de KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds de strijd aan tegen eenzaamheid door sociaal contact te stimuleren, dit jaar versterkt met de expertise van het Nationaal Ouderenfonds. Want voetbal is een teamsport, en strijden doe je samen, ook buiten de lijnen van het veld. Vanuit die gedachte werd in 2022 FC Mooiste Contact gelanceerd als maatschappelijk initiatief van de KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds.

Landelijke zichtbaarheid en lokale ondersteuning
Dit jaar worden er 12 clubs geselecteerd die intensief begeleid worden om Walking Football op te zetten binnen de vereniging. Dit traject zal begeleid worden door het Nationaal Ouderenfonds, dat al sinds 2013 verenigingen begeleidt bij het opstarten van Walking Football onder de naam OldStars, in samenwerking met FC Mooiste Contact. Onderdeel van dit traject is een regionaal kick-off evenement op de vereniging, waar niet alleen voetballers, maar ook andere verenigingen, gemeenten en andere belanghebbenden instanties worden uitgenodigd om geïnspireerd te raken door Walking Football. Hiermee nemen de geselecteerde clubs dus ook een ambassadeursrol op zich in de regio.

Naast de regionale ondersteuning, zal er dit jaar ook landelijke aandacht zijn voor Walking Football. Verenigingen die al met Walking Football bezig zijn ontvangen een speciaal promotiepakket en er wordt rond Nationale Ouderendag in het kader van de Week tegen Eenzaamheid een groot evenement op de KNVB Campus in Zeist worden georganiseerd.

Met dit initiatief toont FC Mooiste Contact aan dat het stimuleren van sociaal contact een doel is dat we gezamenlijk kunnen bereiken, stap voor stap, op het veld en daarbuiten.

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB)

Mis geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief


Laatste publicaties KNVB