HPKNVB

Klasseindeling categorie B ter controle bekend gemaakt

Verenigingen hebben de afgelopen weken teams ingeschreven voor de competities van komend seizoen. Vanuit die inschrijvingen heeft de KNVB de klasse-indeling voor de verschillende competities (categorie B) gemaakt. Als service aan de verenigingen wordt altijd een overzicht gegeven van de ingeschreven teams. Verenigingen kunnen dan controleren of teams op het gewenste niveau zijn ingedeeld. Tegelijkertijd wordt dan ook een overzicht gegeven van het aanbod van teams per leeftijdscategorie en klasse.

De verwerkte inschrijving, en mogelijke correcties in verband met promotie en degradatie, komen voor de verenigingen vanaf 1 juli 2024 beschikbaar via Sportlink Club. Dit is nieuw ten opzichte van de afgelopen jaren. Toen publiceerde de KNVB de informatie op de KNVB-website. In onderstaand document wordt kort uitgelegd hoe verenigingen deze informatie op kunnen vragen in Sportlink Club.


Mis geen updates van de KNVB en volg Voetbal Varia ook op Social Media


Aanvullend wordt dit keer ook een overzicht gegeven van de jeugdteams O13 tot en met O19 in de divisies en de hoofdklasse. Dit seizoen nemen zij voor het eerst hun speelniveau mee naar de opvolgende leeftijdscategorie. Klik hier voor verdere informatie.

De KNVB verzoekt verenigingsvertegenwoordigers om de klasse-indelingen te controleren. Eventuele verzoeken voor het wijzigen van klasse-niveau dienen uiterlijk 7 juli te worden ingediend via Sportlink Club via ‘Indeling- en terugtrekverzoeken’ . Verzoeken tot wijziging van het klasse-niveau die worden ingezonden na 7 juli worden niet meer in behandeling genomen.

Klik hier voor de handleiding voor gebruik Sportlink

Lees ook: speeldagenkalenders seizoen 2024/25
Lees ook: overzicht toernooien Nederland

Bron KNVB

Mis geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief


Naar alle publicaties KNVB