HPKNVB

2 dispensatiespelers mogelijk bij O23

In de O23 competities (categorie A) zijn vanaf komend seizoen 2 dispensatiespelers per wedstrijd toegestaan. Voor deze dispensatiespelers geldt geen maximumleeftijd.

Deze beslissing is mede genomen op basis van onderzoek onder spelers, trainers en Hoofden Opleidingen. Een meerderheid verwacht dat de O23 competities aantrekkelijker worden als een beperkt aantal dispensatiespelers wordt toegelaten. Met ingang van komend seizoen voldoet de KNVB met deze nieuwe dispensatieregel aan die wens.

Achtergrond O23 competitie

De Onder 23 competitie bestaat, net als de Onder 21 competitie, sinds 2020 en is ontwikkeld om clubs te helpen met talentontwikkeling. Vanuit amateurclubs die in de top van het amateurvoetbal spelen, werd duidelijk dat talenten moeite hadden om de stap van de jeugd naar het eerste elftal te maken. De O23 competitie categorie A wordt steeds populairder. De afgelopen seizoenen zijn we van 95 teams in seizoen 2020/’21 gestegen naar 231 teams in seizoen 2022/’23, uitkomend in de Onder 23 categorie A.

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24

(bron KNVB)


Mis de komende periode geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Laatste KNVB publicaties