HPKNVB

Verandering opleidingspiramide trainers

Vanaf het seizoen 2023/’24 verandert er wat aan de voetbalcoach-opleidingen van de KNVB. De voornaamste wijziging is de benaming van de opleidingen. Dat gebeurt omdat de UEFA de opleidingen in alle Europese landen beter op elkaar wil laten aansluiten.

Naamswijziging naar Voetbalcoach 1 t/m 5

De opleidingen zullen vanaf volgend seizoen Voetbalcoach 1 tot en met 5 gaan heten. Inhoudelijk verandert er in principe niets aan de opleidingen en ook voor het niveau waar je in Nederland op mag coachen verandert er niets. De wijziging van naam heeft ook geen effect op de diploma’s van trainers die deze al eerder gehaald hebben. 

Toelatingseisen 

Slechts op één niveau is de toelatingseis gewijzigd. Om toegelaten te kunnen worden bij de nieuwe VC 2-opleiding (jeugd) is een VC 1-opleiding (pupillen – of juniorentrainer) noodzakelijk. Hier geldt wel een uitzondering: In sommige gevallen is een vrijstelling mogelijk voor deze VC 1-opleiding: Voor ex-profvoetballers of kandidaten die bepaalde sport-/onderwijsdiploma’s hebben behaald. 

Klik hier voor eventuele vragen met betrekking tot de (gevolgen van de) naamswijziging 

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24

bron KNVB

Mis de komende periode geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Laatste KNVB publicaties