HPKNVB

Teamfruit: lekker, gezond en de ideale energyboost bij het voetballen

Een sappig mandarijntje in de rust, of liever een banaan voor extra energie voorafgaand aan de wedstrijd? Fruit is lekker, gezond én de ideale snack voor, tijdens of na het voetballen. Daarom introduceert Albert Heijn samen met de KNVB aan het begin van dit nieuwe seizoen Teamfruit. Een campagne gericht op een duurzame gedragsverandering onder de jongste sporters. Samen zorgen ze voor een goede start van het voetbalseizoen.

Om goed te herstellen en sterker te worden, zijn de gezonde koolhydraten van fruit voor ieder kind heel belangrijk. Helaas eten de meeste kinderen onvoldoende fruit. Minder dan de helft van de kinderen haalt de dagelijkse fruitnorm, blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom moedigen Albert Heijn en de KNVB voetbalverenigingen, trainers, ouders en verzorgers aan om aan de slag te gaan met Teamfruit. Door de toevoeging van de ‘Teamfruit’-functionaliteit in de Voetbal.nl app kunnen ouders zich wekelijks vrijwillig aanmelden om fruit voor het team van hun kinderen te verzorgen. 

Voor verenigingen
Voetballen doen kinderen uiteraard voor hun plezier. Maar sporten is ook gezond! Daarom past gezonde voeding uitstekend bij een sportvereniging. Uiteraard in de kantine, maar nu ook met Teamfruit, kunnen verenigingen laten zien dat ze de gezondheid van hun leden belangrijk vinden.  

Voor trainers/teammanagers 
Voetballen kost veel energie en die moet natuurlijk worden aangevuld. Teamfruit geeft spelers een uitstekende energyboost, lest bovendien de dorst en is nog gezond ook! Na een appel, mandarijn of een handje druiven zijn alle spelers klaar om te knallen. Stimuleer daarom Teamfruit, zowel bij spelers als ouders. En neem zelf ook die appel of peer! Goed voor je eigen gezondheid en zo geef je eenvoudig het goede voorbeeld. 

Functie Teamfruit in de Voetbal.nl app 
Voor ouders is het fijn om van elkaar te weten wie het Teamfruit bij welke wedstrijd verzorgt. Daarom is er een functie toegevoegd aan de Voetbal.nl app. Onder het tabblad ‘Teamtaken’ kunnen ouders aangeven bij welke wedstrijd zij het Teamfruit verzorgen. Zo kan deze taak gedurende het seizoen over verschillende ouders worden verdeeld. Aanmelden voor Teamfruit doen ouders geheel vrijwillig. 

Teamfruitbak
Om het nog makkelijker te maken het Teamfruit mee te nemen naar wedstrijden, is er de speciale Teamfruitbak. Deze bewaarbak van hard plastic biedt genoeg ruimte voor fruit voor het hele team en is makkelijk afsluitbaar met de bijgeleverde deksel. Bovendien kan de Teamfruitbak in de vaatwasser. 

TEAMFRUITBAK BESTELLEN Klik hier om te bestellen, zolang de voorraad strekt.

Samenwerking met Albert Heijn 
Albert Heijn is al jaren supporter van het Nederlandse voetbal. De supermarkt heeft een intensieve samenwerking met de KNVB en is hoofdsponsor van KNVB Schoolvoetbal, waar jaarlijks zo’n 200.000 kinderen aan deelnemen. Nu richten Albert Heijn en de KNVB zich op Teamfruit. Het uiteindelijke doel is dat Teamfruit net zo vanzelfsprekend wordt als het regelen van bijvoorbeeld de schone shirtjes. Zo wennen jonge voetballers eraan om op een gezonde manier hun energie aan te vullen. 

Om de campagne af te trappen, geeft Albert Heijn iedere week 100 teams een volle bak fruit mee naar hun wedstrijd. Onder voetbalploegen die meedoen, verloot Albert Heijn allerlei leuke prijzen, zoals kaartjes voor het Nederlands Elftal. 

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB/afbeelding AH)

Mis geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief


Laatste publicaties KNVB