HPKNVB

Speeldagenkalenders seizoen 24/25 bekend

De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2024/’25 zijn bekend. De landelijke kalender en de kalenders voor de verschillende districten zijn hieronder te downloaden. 

De tweede en derde divisie beginnen komend seizoen in het weekeinde van 17/18 augustus 2024. De vierde divisie begint een weekend later op 24/25 augustus. De meeste jeugdcompetities gaan van start in het weekend van 31 augustus en 1 september 2024 en de reguliere competities voor de senioren starten in het weekend van 21/22 september 2024. 


Voetbal Varia is/wordt opgesplitst in 2 delen. Op deze website blijven oa het overzicht met Jeugdtoernooien en de KNVB publicaties (landelijk bereik) en op VoetbalVariaZaanstreek.nl komt oa het nieuws mbt de Zaanse clubs en alle uitslagen & standen (regionaal bereik). Ook de social media kanalen zullen gesplitst worden. De huidige kanalen worden/zijn omgezet naar Voetbal Varia Zaanstreek en voor Voetbal Varia worden nieuwe accounts gemaakt Klik hier voor alvast het nieuwe instagram account


Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2024/’25 op een rij

  • Op de speeldagenkalender staan alleen de voetbal- of inhaalmomenten en de vrije weekenden. Indien van toepassing staat aangegeven voor welke fase (of najaars-/voorjaarscompetitie) wedstrijden op het programma komen. 
  • De wedstrijdschema’s worden op een later moment uitgewerkt. Deze zullen ruim voor de start van de competities door de KNVB worden ingevuld en gepubliceerd. 
  • In de kalenders, zeker van de categorie B (senioren en jeugd), is zo veel mogelijk rekening gehouden met de schoolvakanties. 
  • Ook komend seizoen spelen de junioren (O13 t/m O19) vanaf de hoofdklasse en lager in drie fasen. 
  • De pupillen (O7 t/m O12) spelen in het komende seizoen volgens het 4-fasemodel.

Benieuwd naar de speeldata van jouw competitie? Check hieronder de speeldagenkalenders!

Speeldagenkalender Landelijk
Speeldagenkalender Noord/Oost
Speeldagenkalender West
Speeldagenkalender Zuid 

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en regels seizoen 2023/24
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

(bron KNVB)


Mis de komende periode geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Laatste KNVB publicaties