HPKNVB

Aanvraag biologische dispensatie aangepast

De KNVB biedt voor het seizoen 2024/’25 dispensatie voor de duur van de najaarscompetitie voor spelers die aantoonbaar klein zijn voor hun leeftijd. Voor de voorjaarscompetitie moet dispensatie voor die spelers opnieuw worden aangevraagd en verleend. De dispensatie geldt voor spelers in de categorie A van JO13 tot en met JO17. Zo kunnen spelers met een tijdelijke fysieke achterstand de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

Voorheen was de dispensatieregeling per volledig seizoen. Omdat de groei in deze leeftijden snel kan gaan, voldoet een speler mogelijk in de loop van het seizoen niet meer aan de gestelde voorwaarden. De aanvraag voor de eerste seizoenshelft van 2024/’25 loopt van 1 mei tot en met 31 augustus 2024


Mis geen updates van de KNVB en volg Voetbal Varia ook op Social Media


Voor de voorjaarscompetitie moet dispensatie voor die spelers opnieuw worden aangevraagd en verleend. De aanvraag voor de tweede seizoenshelft van 2024/’25 loopt van 15 november tot en met 15 december 2024

Dispensatieverzoek indienen 
Wanneer een speler in aanmerking wil komen voor dispensatie, dient dit tijdig te worden aangevraagd door de vereniging. Dispensatie wordt verleend voor de najaarscompetitie en dient opnieuw te worden aangevraagd voor de voorjaarscompetitie. Het is niet mogelijk om alleen voor de voorjaarscompetitie dispensatie aan te vragen.

Een dispensatieverzoek voor een seizoenshelft in 2024/’25 moet door de vereniging tijdig ingediend worden bij de KNVB via contact@knvb.nl. Binnen tien werkdagen geeft de KNVB schriftelijk uitsluitsel naar aanleiding van het verzoek. Zorg ervoor dat het verzoek onderbouwd is en voorzien van een ondertekende medische verklaring door een sportarts of fysiotherapeut. Let op: de verklaring mag niet ouder zijn dan 1 maand.

Een verklaring kan worden ingediend met dit formulier hieronder. Er zit ook een meetinstructie bij het formulier.

Nieuwe rekenmethode per seizoen 2024/’25
Vanaf het seizoen 2024/’25 bestaat de berekening voor het verlenen van dispensatie uit twee stappen. De complete rekenmethode is hier te downloaden.

Klik hier voor alle dispensatieregelingen voor het seizoen 2024/25

Lees ook: overzicht KNVB publicaties, kalenders en P/D regels seizoen 2024/25
Lees ook: overzicht jeugdtoernooien Mini’s t/m O20

Bron KNVB

Mis geen enkele KNVB publicatie mbt het nieuwe seizoen en schrijf je in voor de Voetbal Varia nieuwsbrief

Naar alle publicaties KNVB