ClubsHPSaenden

Meidenafdeling Saenden in de lift

Bijna 40 meiden trotseerden maandagavond op het complex van Saenden de regen voor een Voetbalclinic. De Clinic stond onder leiding van Telstar speelsters Puck Donker en Isa Gomez, waarbij de meiden onder toeziend oog van vele ouders diverse voetbaloefeningen afwerkten. Vanessa Mooij en Joyce Hofman, die in verschillende functies zeer betrokken zijn bij de groeiende meidenafdeling, spraken van een zeer geslaagde avond. Ondanks de regen en studieverplichtingen bij de oudere meiden was de opkomst groot en waren er vele positieve reacties te horen. Het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar, aldus het duo.

Joyce Hofman: “We hebben met de MO11, MO15, MO17 en de MO20 momenteel 4 teams in de meiden afdeling en ook spelen er nog enkele meiden mee bij de teams van de jongens. Afgelopen zomer hebben we veel nieuwe meiden kunnen inschrijven, waardoor we gelukkig ook een goede bezetting hebben in alle teams. Al is er natuurlijk altijd plek voor nieuwe meiden om te lid te worden of een keer vrijblijvend mee te trainen. Voor de langere termijn is het in ieder geval positief dat we teams hebben in opvolgende leeftijdscategorieën. Er kan dan elk jaar tenminste een goede doorstroom plaats vinden naar een oudere groep, waardoor we meiden van elke leeftijd een team om te voetballen kunnen aanbieden.

We vinden het belangrijk binnen Saenden, dat iedereen heel veel plezier heeft rondom de trainingen en wedstrijden, maar we proberen tegelijkertijd ook te bouwen aan een goede organisatie zodat het allemaal niet té vrijblijvend wordt. We willen bij de meidenafdeling graag iets structureels neerzetten, waar we voor langere tijd van kunnen profiteren. We hebben voor alle teams (binnenkort) een eigen trainer en ook voor de wedstrijden op zaterdag hebben we op elk team een begeleider staan. De begeleiders en trainers hebben vervolgens weer veel onderling contact, zodat iedereen goed op de hoogte blijft van wat er speelt en/of waarop er extra getraind moet worden. We willen daarbij de begeleiders positief benaderen, zodat zij die positiviteit ook weer overbrengen op het enthousiasme van de speelsters. Daarnaast hebben we met Pieter van Netten nog een zeer ervaren trainer binnen de jeugdafdeling waar we altijd mee kunnen klankborden als we tegen (technische) dingen aan lopen.

Naast een goede begeleiding proberen we voor de meiden ook diverse leuke activiteiten te organiseren, zoals deze Voetbalclinic of het jaarlijkse meerdaagse Voetbalkamp. We betrekken de meiden ook om met ideeën te komen voor nieuwe activiteiten en daarbij kunnen we vaak ook weer rekenen op de steun van de begeleiders en de ouders. Dat is wel typisch voor Saenden dat de betrokkenheid van iedereen binnen de club erg groot is, dus we zijn er zeker van overtuigd dat we de ingezette groei zullen doorzetten!”

foto Saenden

Laatste Saenden publicaties